14 Haziran 2016 Salı

TAVUK KIZARTMA


Tavuk yemekleri  her ev kadınının bence kurtarıcı menüsüdür......çocuklarımızda tavuğu çok sever....Fırında tavuk , tavuk yemeklerinin içinde en çok tercih ettiklerimizden dir....Bence tavuğun en lezzetli halidir.....
Vermiş olduğum tavuk kızartması kalsik ve lezzetli bir tariftir.....






1 adet tavuk
1 su bardağı yumuşak tereyağı
3 büyük limon
4 dal b,beriye
tuz,karabiber,


Biberiyeleri kıyın



Limonların kabuklarını rendeleyin



 Tüm baharatları tereyağı ile iyce karıştırın


Tavuğu iyice yıkayın, kurulayın...




 Hazırladığınız karışımı tavuğun her yerine iyice sürün





 Tavuğun içine limon dilimlerini, birkaç sap biberiye dalını doldurun, önce fırın kağıdına , sonra foyaya sarıp kızgın fırında tavuk yumuşayıncaya kadar pişiriniz.....yumuşadığında folyoyu açıp 15-20 dakika kadar iyice kızarıncaya kadar pişiriniz....( Ben bu aşamada fırının ızgara ayarını açıyorum)


Nar gibi kızaran tavuğunuz servise hazır......afiyet olsun