4 Nisan 2015 Cumartesi

SOSLU TAVUK FIRINDA

Farklı lezzetler arayanlara...değişik bir tavuk tarifi...ben çok sevdim...eşim biraz burun kıvırdı.....herkesin damak zevki farklı...




MALZEME 6 adet tavuk but...Kemikleri ve derisi çıkarılmış
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zencefil
1,5 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı kahverengi şeker
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
1/2 su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4/1 demet taze kişniş veya maydanoz
Bir kaseye sarımsakları kıyın, taze zencefili,şekeri,soya sosunu,balı,sirkeyi,bitkisel yağı,suyu koyun karıştırın nişastayı da ekleyin...

Bir torbanın içine tavukları ve hazırladığınız sosun yarısını koyun...( torba yerine çukur bir kasede de yapılabilir torba pratik oluyor) buzdolabında yarım saat bekletin
Tavukları kızartacağınız fırın kabına yerleştirin
Tavukları fırında yarım saat kadar pişirin.
Kalan nişastalı sosu Ocakta pişirin iyice koyulaşsın....Fırından çıkardığınız tavukların üzerine fırçayla sosu sürüp   üzerine maydanoz   doğrayın