14 Haziran 2016 Salı

PANDİSPANYA HAMURU

Pandispanya yapmak için kullanacağınız kek kalıbının çapına göre yumurta adedini belirlemelisiniz.
bir yumurtaya, bir kahve fincanı şeker, bir kahve fincanı un hesabı ile kekimizi hazırlıyoruz.
Ben 5 yumurta ile yaptığım pandispanya tarifini veriyorum.



5 yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı elenmiş un
1 paket vanilya
1 pak hamur kabartma tozu
1 kahve fincanı süt(Kakaosuz yaparsanız süt koymayın)
2 kahve fincanı kakao
Hazırlanışı
5 Yumurta ve 5 kahve fincanı toz şeker mikser ile macun gibi oluncaya kadar iyice çırpılacak , iyice göz göz olmalıdır, 
Kekin en önemli bölümü iyice çırp maktır(Eskiden mikser yokken çırpma teli ile hafif ısıda ocağın üzerinde çırpar dık...Şimdi bazı arkadaşlarım sıcak su ekliyor...şekerin eriyip yumurtayla daha çabuk kaynaşması için )
 Çırpılan yumurtaların üzerine un, kabartma tozu, kakao eklenir. 
Çok fazla karıştırmayalım.en son sütü ekleyerek yağladığımız fırın kalıbına dökelim, 
Önce derecesi yüksek fırına verelim kabarmaya başladığını gördüğünüzde ısıyı orta ayara getirin, 
pişip pişmediğini sivri bir bıçağın ucuna kekin ortasına hafifçe batırarak kontrol ediniz, bıçağınıza hamur yapışmamalı.
Bu keki arzu ettiğiniz taktirde damak zevkinize göre içine üzüm,ceviz,tarçın,koyabileceğiniz gibi,
arasını keserek krema sürebilir. üzerini arzu ettiğiniz meyveler ile süsleye bilirsiniz.

Ben 2 adet portakal suyu ile 2 yemek kaşığı şekeri kaynattım, rendenin ince tarafı ile rendelediğim portakal kabuklarını portakal suyuna ekleyip hafif ılınınca kakaolu kekin üzerine döktüm portakalın aroması ile kakao birbirine çok yakışıyor. Yaz aylarında'da vişne suyu ile aynı
sosu yapa bilirsiniz.
Bu pasta hamuruna istediğiniz karışımı ekleyerek kendinize özel pastalar hazırlaya bilirsiniz.
Meyvalı pasta



Muzlu rulo pasta


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder