13 Haziran 2016 Pazartesi

KAPALI ÇITIR TART

Farklı ve bol malzemeli bir tart tarifi......değişik bir tart yapmalıyım diyenler için paylaştım....yoksa biraz masraflı...şarap var.....dolmalık fıstık....kilosu neredeyse altın gibi.....fakat farklı bir tad ....değişik bir sunum....





MALZEME
400 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
200 gr margarin
sek beyaz şarap
1 tatlı kaşığı vanilya
kayısı marmeladı
Şeker
golden elma
8 kakaolu bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao
3 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tuz

Hazırlanışı
400 gr unu, vanilya, bir çimdik tuz ve kabartma tozu ile karıştırın.
Küçük küçük küpler halinde bölünmüş 200 gr margarini üstüne serpiştirin.
2 yumurta sarısı,toz şeker ve iki yumurta kabuğu dolusu beyaz şarapla birlikte yoğurun.
Hamur haline gelecek..20 dakika dinlendirin...bu sürenin sonunda hamuru iki parçaya bölün.Hamurun ilk yarısını 30 cm çapında açın, tart kalıbınıza yerleştirin....taşan kenarları kalıptan sarkıtın..Hamurun üzerine kayısı marmeladı sürün...5 adet kakaolu bisküviyi ovalayın....Marmeladın üzerine serpiştirin,soyulup dilimlenmiş elmaları,üstüne dizin,suya konup yumuşamış üzümleri ve dolmalık fıstığı serpiştirin, kalan bisküvileri ufalayın,kakao ve limon kabuğu ile karıştırarak serpin,Üzerine ikinci hamuru açarak yayın.kenarlarını alttaki hamurla birlikte kıvırın.180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin....
Not: Aynı hamuru kullanarak farklı, farklı meyveler ile tartlar yapa bilirsiniz....resimlerini paylaştığım vişneli tart da aynı prensiple yapılmış.....Yanlış vişneler biraz, şeker nişasta ile pişiriliyor.....