12 Nisan 2015 Pazar

ISPANAKLI MİLFÖY TARİFİ

Çay saatleriniz, pazar kahvaltılarınız için milföy hamurundan hazırlanmış süper ıspanaklı börek....çıtır çıtır....

MALZEME
1 paket milföy hamuru
1 paket dondurulmuş ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük paket labne peyniri
1 su bardağı rende kaşar
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1/2 bardak hindistan cevizi
2 büyük yumurta
2 yemek kaşığı un

Soğanı küp küp doğrayın....sarımsağı ekleyip 1 kaşık zeytin yağında soğanları öldürün....
Ayrı bir kap da labne peyniri, kaşar peyniri, yumurta,tuz,
karabiber, hindistan cevizi, iyice sıkıp süzdüğünüz ıspanağı ekleyip iyice karıştırın...
Soğanı da ekleyin.
Tezgahı unlayıp milföy hamurlarınızı bir merdane yardımı ile birleştirin....
Hamuru yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Hazırladığınız harcı ortasına döküp, kenarlarından kapatın...eğer isterseniz üzerine bir adet çırpılmış yumurta sürebilirsiniz.280 dereceli fırında 45 dakika pişiriniz....