7 Nisan 2015 Salı

İRMİKLİ TATLI

bu gün ne pişirelim dedim.....bu güne yakışır hafif bir tatlı yapmalıyım....evet en uygunu sütlü irmik tatlısı...
Şöminem yanıyor, evin içi sıcacık,,,,,, dışarıda tatlı bir lodos....  
keyifli bir gün....
hadi gelin malzemelere bakalım....

MALZEMELER:
9 çorba kaşığı irmik,
9 çorba kaşığı toz şeker,
5 çorba kaşığı margarin,
4 su bardağı süt,
Ben çok tatlı sevmediğim için şekeri 7 kaşık ekliyorum.....bu sizin ağız tadınıza kalmış....
Süt, irmik ve şeker tencereye konur. Karıştıra karıştıra kay­natılır.
• Koyulaşınca ateşten alınır. vanilya konulur. Yine karıştırılır. Sonra ıslatılmış bir kalıba boşaltılır
• Kalıp buzdolabında 6 saat bekletilir.
• Buzdolabından alındıktan sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır
Daha sonrada şöminenin önünde.....denizi seyrederek afiyetle yenir......
aynı malzemelere ek malzemeler eklenerek farklı tatlarda ve görüntüde irmik tatlısı tariflerine vereceğim.......bekleyin...