21 Mart 2015 Cumartesi

HASANPAŞA KÖFTESİ

Bugün sizlerle hasan paşa köftesini paylaştım, 
Hasan paşa köftesi püresi ile birlikte çok doyurucu bir köfte olması yanında görsel olarak da ziyafet sofralarımızda misafirlerimize sunabileceğimiz,  hazırlaması kolay bir köfte.


Malzemeleri her zaman hazırladığınız köfte harcını hazırlayın, ortalarını çukurlaştırıp fırında bir  miktar kızartıp, ortasına hazırladığınız püreyi koyun tekrar fırına verin .....
sesinizi duyar gibi oluyorum....aaaaaa ne kadar kolay....
Şimdi ölçülerine göre hasan paşa köftesi nasıl yapılır...
MALZEMELER
1/2 köftelik kıyma
1 su bardağı bayat ekmek içi ( 2 dilim kadar)
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
tuz,kimyon,karabiber,
PÜRE MALZEMELERİ
3 adet orta boy patates
1,5 çay bardağı süt ( katı olursa biraz daha ekleyebilirsiniz)
2 kaşık sıvı yağ ( tercihinize göre tereyağı da olabilir)
tuz
SOSU
1 yemek kaşığı salça ( Ben biber salçasını tercih ediyorum)
2-3 adet domates
sıvı yağ
Üzerini süslemek için, domates dilimleri, kaşar rendesi, yeşil biber,
HAZIRLANIŞI
Köfteyi yoğuracağınız kabın içine kıymayı,soğanı,ekmek içini, Yani köfte için verdiğim tüm malzemeleri koyup iyice yoğurun, Hazırladığınız köfte harcından yuvarlak parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın. Elinizi ıslatıp baş parmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli veriniz.Köfteleriniz biraz büyükçe olsun piştiğinde küçülüyorlar.


Hazırladığınız köfteleri fırın tepsisine diziniz.( bu şekilde hazırladığınız köfteleri buzdolabında dondurup saklaya bilirsiniz, püre ve sosunu daha sonra dökersiniz)


 200 dereceli fırında köfteler hafif kızarıncaya kadar pişiriniz.
Kızaran köfteleri fırından çıkarıp hazırladığınız püreleri köftelerin ortasındaki çukurlara doldurun,sosu pürenin üzerine dökün. Üst malzemelerini kaşarı, domatesi, biberde koyduktan sonra tekrar fırına.Kaşarlar eriyene kadar fırında tutun......süper kızardılar.....sıcak sıcak servis yapın....

PÜRESİ
Patatesleri soyup ince ince doğrayın (çabuk haşlanması için)
Haşladığınız patatesleri sıcakken çatalla eziniz üzerine sıvı yağı, veya tereyağını süt, tuz, ilave edin, ister blendırla isterseniz.çırpma teli ile karıştırınız.