26 Mart 2015 Perşembe

NARENCİYE REÇELİ

Narenciye reçeli bence tam zamanı....bol c vitaminli, hoş aromalı, sabah keyfi......
Daha önce portakal reçeli tarifini vermiştim.......Bu gün de sizlere narenciye reçeli tarifimi paylaşıyorum..
artık portakal ve mandalina son günlerini yaşıyor...
şimdiden kolay gelsin...



MALZEME

1 PORTAKAL
2 LİMON
1 GREYFURT
4 MANDALİNA
8 BARDAK SU
1.750 GR.TOZ ŞEKER

HAZIRLANIŞI
 MEYVALARI KABUKLARI İLE BLENDIRDA İRİCE ÇEKİNİZ.
8 BARDAK SUYU MEYVELERİN ÜZERİNE EKLEYEREK 24 SAAT BEKLETİNİZ.
DAHA SONRA 1 SAAT KADAR ARA SIRA KARIŞTIRARAK KAYNATINIZ.
TOZ ŞEKERİ EKLEYEREK 45 DAKİKA KADAR KAYNATIP.ATEŞTEN İNDİRİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder