28 Haziran 2016 Salı

KALAN MAKARNAYI DEĞERLENDİRME

Bazen makarnaları nız arta bilir ve ertesi gün ısıtıp yemek ilk günkü lezzeti vermez... atacak mıyız canım makarnalarımızı...devir hesap devri, gelin bu artan makarnalarımız dan neler yapabiliriz bakalım...
Kalan makarnalardan nasıl farklı yemekler yapabiliriz?



Bir gün önce pişirdiğimiz makarnanın tekrar ısınması eski tazeliği ve lezzetini bozar ve çoğumuzun hoşuna gitmez. Peki bu makarnayı ne yapabiliriz.İş de sizlere güzel bir makarna böreği.

Yumurta ve sütü bir kap içinde çırpınız ( yumurta ve süt miktarları yapacağınız böreğe göre artabilir.Küçük bir börek için 1 yumurta ve makarnaları iyice ıslatacak kadar süt koyunuz.) çırptırınız yumurta ve sütü makarnanın üzerine döküp iyice karıştırınız. Arzuya göre içine salam,sosis veya ıspanak brokoli gibi sebzelerde ekleyebilirsiniz..ben genellikle kaşar peyniri, beyaz peynir evde artmış hangi peynir varsa onu koyuyorum.

Teflon tavayı hafif yağlayın, Bir adet YUFKA'yı tavanın içine kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştiriniz,

Hazırladığınız makarnayı yufkanın içine boşaltın, yufkanın dışarıda kalan kısımlarını makarnanın üzerine bohça katlar gibi kapatın üzerine arzuya göre çok az sıvı yağ veya birkaç fındık parçası kadar tereyağı ekleyerek tavanın kapağını kapatın, Çok kısık ateşte altını ve üstünü kızartın .Afiyet olsun.
bu tarifi teflon tavada hazırlıya bileceğimiz gibi fırında da pişirebilirsiniz.
Aynı börek içinin sosunu hazırlar gibi 2 yumurta ,1 kaşık erimiş tereyağı veya sıvı yağ (Makarnanızı daha önce hangi yağ ile yaptıysanız aynı yağı kullanın)1 su bardağı kadar süt , hepsini çırpın makarnayla iyice karıştırın...fırın kabına yerleştirin...üzerine bolca kaşar rendeleyin  fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.....süper bir böreğiniz oldu......
Evinizdeki sebzeleri sote leyin, havuç, kereviz,pırasa, renkli ne varsa iyice yumuşadıkların da makarnanızla karıştırın...işte size sebzeli makarna...