3 Ocak 2014 Cuma

ÇERKEZ TAVUĞU


Çerkez tavuğunu annem çok meşakkatli yapardı...bence blendırlar çıkalı çerkez tavuğunun yapımı çok kolay oldu...akşam ziyafetlerinde,çay saatlerinde bence çok lezzetli bir salata veya yemek de diyebiliriz. ben kahvaltıda dahi yiyorum...çok severim......


MALZEMELER
Bir tavuk göğüs eti
500 gr ceviz içi
Bir ekmek içi
Sarımsak
Tuz,karabiber,kişniş

HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayın, suyunu atmayın. Etlerini didikleyip bir kenara ayırın, diger tarafta , cevizi ron doda iyice çekin ikinci tur cevizleri ve ufalanmış bayat ekmekleri ron doya atınız. daha sonra ezmiş olduğunuz sarımsağı, kırmızı biberi ve havanda ezip toz haline getirdiğiniz kişnişi ekleyiniz.(kişnişin kokusunu sevmeyenler bunu eklemeye bilirler) ve bunları tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin macunumuz boza kıvamına gelmelidir. daha sonra tuz ve karabiber ekleyin. Tuzu az koymaya özen gösterin yoksa ceviz fazlasını kaldırmaz çok tuzlu olabilir. Bu malzemeyi iyice didiklediğimiz tavuğun üstüne döküp karıştırın. İstenirse üstüne zeytinyağında kırmızı biberi biraz rengini verinceye kadar çevirip yağı üstüne süs olarak ekleriz maydanoz yaprakları ilende süsleye biliriz.

afiyetleler olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder